A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 29.07.2020 12:48
Кількість переглядів: 249

З 2014 року світова спільнота відзначає 30 липня як Всесвітній день протидії торгівлі людьми, адже  торгівля людьми досі існує в сучасному світі та є проблемою глобального масштабу. Ця проблема залишається болісною і для України. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють даному явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати  роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів.

З метою підвищення обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми та ризиків нелегального працевлаштування, в тому числі за кордоном, Великомихайлівська районна філія Одеського обласного центру зайнятості постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед безробітних:  з початку року  було проведено 4 профінформаційних групових заходи -2 семінари та 2 вебінари з теми «Ризики нелегальної трудової міграції», в яких  прийняли участь 43 безробітних. Під час заходів з учасниками обговорювались питання щодо сутності та наслідків трудової міграції, основних ризиків нелегальної трудової міграції, торгівлі людьми як глобальної проблеми людства, а також захисту громадян України від протиправних дій внаслідок нелегальної міграції та торгівлі людьми. На семінарах транслювались відеоролики «Торгівля людьми стає чумою ХХІ століття» та «Більше 200 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми за 27 років».

З нагоди відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, в умовах роботи під час адаптивного карантину, Великомихайлівською районною філією ООЦЗ  було створено інформаційний куточок з питань протидії торгівлі людьми. В матеріалах куточка розміщена інформація щодо актуальності проблеми, сутності поняття «торгівля людьми», уразливих категорій осіб, які відносяться до груп ризику щодо потрапляння до торгівців «живим товаром», практичних порад, які дозволять уникнути сучасного рабства, а також контактних телефонів організацій та установ, за якими можна отримати необхідну інформацію з питань, що пов'язані з торгівлею людьми, та допомогу у разі потреби. Головна ідея створення куточка просліджується в тому, аби спонукати громадян, які не виключають для себе в подальшому нелегальне працевлаштування (чи то в Україні, чи за кордоном), приймати таке рішення виважено, реально оцінивши усі переваги та недоліки «привабливих» пропозицій, замислитись над тим, що, можливо, не варто ризикувати не лише соціальними гарантіями, але й здоров'ям, родинними цінностями у гонитві за грошима.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь