A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Побудова та розвиток кар’єри

Дата: 28.09.2020 11:56
Кількість переглядів: 277

Планування кар’єри можна визначити як процес виявлення та постановки мети в роботі (бізнесі), аналіз поточної ситуації і прогнозування можливості її досягнення.Цей процес передбачає послідовний вибір роду занять і професії, підготовку до неї, отримання роботи (відкриття своєї справи), професійне зростання.

         Так, 24 вересня 2020 року у Великомихайлівській опорній ЗОШ I-III ступенів відбувся семінар «Побудова та розвиток кар’єри», в рамках тижня профорієнтації щодо сприяння побудові та розвитку карєри для учнів 11 класів.

         Планування професійної кар’єри є динамічним процесом. Власне план кар’єри може змінюватися під впливом як внутрішніх, так і зовнішніх факторів. Відповідно змінюється стратегія й тактика їх реалізації, що впливає на кар’єрний розвиток особистості. З точки зору психології, кар’єрний розвиток є складовою частиною індивідуально-професійного розвитку особистості, який базується на самореалізації й професійному зростанні. При цьому він є однією з найбільш значущих складових її нематеріальної мотивації. У цьому контексті розвиток професійної карєри можна розглядати як процес незворотних, спрямованих і закономірних змін як у її проектуванні, так і у реалізації, що приводять до виникнення кількісних, якісних, структурних перетворень діяльності людини за відповідним напрямом.

         Набуті старшокласниками знання з професіографії стають основою для розуміння ними основних ситуацій вибору професії, проблеми професійної придатності й необхідності врахування в процесі побудови кар’єри власних індивідуальних особливостей. Людина в сучасних умовах ринку праці має обов’язково враховувати суб’єктивні фактори та об’єктивні умови, які впливають на побудову власної кар’єри професійного зростання й успішну адаптацію до сучасного ринку праці.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь