A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Но­ві штра­фи для па­лі­їв

Дата: 03.06.2021 08:54
Кількість переглядів: 1046

Но­ві штра­фи для па­лі­ївФото без опису

13 квіт­ня Вер­ховна Ра­да ух­ва­ли­ла за­кон, який по­си­лює від­по­ві­даль­ність за спа­лю­ван­ня су­хої тра­ви. Згід­но з до­ку­мен­том, штраф за зни­щен­ня або пош­коджен­ня рос­линнос­ті вог­нем під­ня­ли у 18 ра­зів — з 5 100 грн до 91 800. Мак­си­маль­ний штраф за під­па­ли рос­линнос­ті нав­ко­ло на­се­ле­них пун­ктів, вздовж за­ліз­ниць, а та­кож стер­ні, су­хих ди­ко­рос­ту­чих трав сяг­нув 153 000 гри­вень. За ви­па­лю­ван­ня тра­ви на зем­лях сіль­ко­гос­по­дарсь­ко­го приз­на­чен­ня те­пер на­віть мо­жуть по­ка­ра­ти об­ме­жен­ням во­лі на строк від двох до п’яти ро­ків.

За по­ру­шен­ня по­жеж­ної без­пе­ки в лі­сах гро­ма­дя­нам до­ве­деть­ся зап­ла­ти­ти від 1 530 грн до 4 590 грн, а по­са­до­вим осо­бам — від 4 590 грн до 15 300 грн. За ви­па­лю­ван­ня лу­ків, па­со­вищ, пар­ків та га­зо­нів у на­се­ле­них пун­ктах — мож­на от­ри­ма­ти штраф у роз­мі­рі від 3 060 гри­вень до 6 120 гри­вень. Ви­па­лю­ван­ня рос­линнос­ті на те­ри­то­рії за­по­від­ни­ків кош­ту­ва­ти­ме від 6 120 до 30 600 грн.

Мі­ні­маль­ний штраф за заб­руднен­ня по­віт­ря, яке ство­ри­ло не­без­пе­ку для жит­тя, під­ви­щи­ли у 20 ра­зів — з 1700 гри­вень до 30 600 гри­вень. За сло­ва­ми мі­ніс­тра юс­ти­ції Де­ни­са Ма­люсь­ки, роз­мір штра­фу за­ле­жа­ти­ме від мас­шта­бів шко­ди, зав­да­ної па­лі­єм. Штраф за заб­руднен­ня по­віт­ря нак­ла­да­ти­муть від­по­від­но до ек­спер­ти­зи ста­ну нав­ко­лишнього се­ре­до­ви­ща.

За­кон уже на­був чин­ності. Тож ці­єї вес­ни па­лі­ям слід зай­вий раз по­ду­ма­ти пе­ред тим, як зав­да­ва­ти шко­ди при­ро­ді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь