Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Но­ві штра­фи для па­лі­їв

Дата: 03.06.2021 08:54
Кількість переглядів: 1084

Но­ві штра­фи для па­лі­ївФото без опису

13 квіт­ня Вер­ховна Ра­да ух­ва­ли­ла за­кон, який по­си­лює від­по­ві­даль­ність за спа­лю­ван­ня су­хої тра­ви. Згід­но з до­ку­мен­том, штраф за зни­щен­ня або пош­коджен­ня рос­линнос­ті вог­нем під­ня­ли у 18 ра­зів — з 5 100 грн до 91 800. Мак­си­маль­ний штраф за під­па­ли рос­линнос­ті нав­ко­ло на­се­ле­них пун­ктів, вздовж за­ліз­ниць, а та­кож стер­ні, су­хих ди­ко­рос­ту­чих трав сяг­нув 153 000 гри­вень. За ви­па­лю­ван­ня тра­ви на зем­лях сіль­ко­гос­по­дарсь­ко­го приз­на­чен­ня те­пер на­віть мо­жуть по­ка­ра­ти об­ме­жен­ням во­лі на строк від двох до п’яти ро­ків.

За по­ру­шен­ня по­жеж­ної без­пе­ки в лі­сах гро­ма­дя­нам до­ве­деть­ся зап­ла­ти­ти від 1 530 грн до 4 590 грн, а по­са­до­вим осо­бам — від 4 590 грн до 15 300 грн. За ви­па­лю­ван­ня лу­ків, па­со­вищ, пар­ків та га­зо­нів у на­се­ле­них пун­ктах — мож­на от­ри­ма­ти штраф у роз­мі­рі від 3 060 гри­вень до 6 120 гри­вень. Ви­па­лю­ван­ня рос­линнос­ті на те­ри­то­рії за­по­від­ни­ків кош­ту­ва­ти­ме від 6 120 до 30 600 грн.

Мі­ні­маль­ний штраф за заб­руднен­ня по­віт­ря, яке ство­ри­ло не­без­пе­ку для жит­тя, під­ви­щи­ли у 20 ра­зів — з 1700 гри­вень до 30 600 гри­вень. За сло­ва­ми мі­ніс­тра юс­ти­ції Де­ни­са Ма­люсь­ки, роз­мір штра­фу за­ле­жа­ти­ме від мас­шта­бів шко­ди, зав­да­ної па­лі­єм. Штраф за заб­руднен­ня по­віт­ря нак­ла­да­ти­муть від­по­від­но до ек­спер­ти­зи ста­ну нав­ко­лишнього се­ре­до­ви­ща.

За­кон уже на­був чин­ності. Тож ці­єї вес­ни па­лі­ям слід зай­вий раз по­ду­ма­ти пе­ред тим, як зав­да­ва­ти шко­ди при­ро­ді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь