Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Про недопущення порушень в охоронній зоні ліній електропередач

Дата: 19.07.2021 10:55
Кількість переглядів: 1009

Стан охоронних зон та опор повітряних ліній електропередачі 330-750 кВ є дуже важливим, проте низові пожежі, падіння дерев чи їх окремих  гілок на проводи, а також  падіння опор можуть привести до коротких замикань з автоматичним  вимиканням вищевказаних повітряних ліній електропередачі (ЛЕП), та в свою чергу  можуть спричинити  відключення  чи зменшення  потужності промислових підприємств, відключення споживачів, а також до виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Крім підпалів  та несанкціонованого звалювання  дерев в охоронних  зонах повітряних ліній (ПЛ), що приводили до технологічних порушень, неодноразово мали місце випадки розкрадання опор повітряних ЛЕП та зіткнення транспорту з елементами ліній електропередач.

Враховуючи вищевикладене,   з метою попередження пошкоджень повітряних ліній під час жнив, що може привести до нещасних випадків з людьми, порушення електропостачання споживачів територіальної громади, району, виконавчий комітет Новоборисівської сільської ради рішенням  № 140 від 14.07.2021 року вирішив:

Заборонити виконання будь-яких робіт в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі згідно Додатку до правил охорони електричних мереж: «Умови проведення робіт в межах охоронних зон електричних мереж».

2. Заборонити в період високих температур в межах охоронної зони повітряних ліній 35-110 кВ:

- пересування автокранів з піднятою стрілою, наближення до проводів ПЛ техніки, механізмів, пристосувань, струменів води та хімічних реактивів на відстань менше 3,5 метрів;

- спалювання соломи та стерні, сухої трави, порослі, післяжнивних залишків, очерету, бур’яну, сміття;

- виконання  оранки землі ближче за 2-а метри від розташування опори;

- влаштування звалищ, захаращування проїздів до опор повітряних ліній, влаштування  кошар та польових станів;

- виконання  будь-яких робіт, що загрожують пошкодженням фундаментів опор та самих опор.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь