A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Інструменти впливу на правопорушників за для убезпечення суспільства

Дата: 27.09.2021 16:51
Кількість переглядів: 480

Інструменти впливу на правопорушників за для

убезпечення суспільства.

 

Головна мета пробації – забезпечення безпеки суспільства, шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Служба пробації  не лише контролює поведінку  правопорушників, але й допомагає їм зрозуміти і виправити свої помилки. Перспективи запобігання повторних злочинів набагато краще, ніж після тривалого утримання у в'язниці за гроші платників податків! Неоціненною є допомога громадських та негромадських організацій, які не залишились осторонь під час впровадження пробації на місцях.

Пробація - дієвий інструмент для правопорушника, аби не потрапити до в’язниці. Пробація не вирішує проблеми за правопорушника, а лише створює для нього сприятливі умови.

Важлива допомога волонтерства  пробації, оскільки їхня участь у ресоціалізації правопорушників має неабияке суспільне значення та позитивний вплив на осіб, які увійшли в конфлікт із законом.

Пробація -  просто більш перспективна і логічна схема виконання  покарання, поєднана з допомогою, підтримкою, мотивацією до змін без вилучення людини із суспільства. Важливо, що в результаті пробації до суспільства повертається повноцінна людина, яка не порушує законодавство, працює, сплачує податки, створює сім’ю. Крім того, ця система більш економна порівняно з витратами на забезпечення тюремного ув’язнення. Як витікає з положень Закону України «Про пробацію», пробація застосовується до всіх правопорушників, провина яких визнана і до яких застосовані покарання, альтернативні позбавленню волі, або до осіб, які звільняються з місць позбавлення волі внаслідок заміни покарання у вигляді позбавлення волі на інший вид покарання. Вони всі, згідно закону, потрапляють під пробацію.

Працівники Роздільнянського районного сектору №1 філії Державної установи Центр пробації  в Одеській області обслуговують Великомихайлівську ТГ, Цебриківську ТГ, Новоборисівську ТГ, Великоплосківську ТГ, з якими підписано  угоди про співпрацю.

Станом на сьогодні забезпечують безпеку суспільства (громади)  працівники Роздільнянського РС №1: начальник пробації майор внутрішньої служби Терлецька Інна Михайлівна, старший інспектор капітан внутрішньої служби  Корбул Наталія Вісилівна, старший інспектор капітан внутрішньої служби Мацалак Максим Тарасович та провідний інспектор Звягінцева Тетяна Миколаївна.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь