A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Міністерство охорони здоров'я повідомляє

Дата: 21.10.2021 09:22
Кількість переглядів: 341

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Це інноваційна вакцина на платформі мРНК, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Ефективність вакцини Comirnaty проти так званого “дикого” варіанту вірусу SARS-CoV-2, який вперше виявили в Вухані, становить 95%. Джерело: https://bit.ly/Comirnaty_wild

Вакцина ефективно захищає і від інших мутованих штамів коронавірусу. Так, за результатами британського дослідження, опублікованими в авторитетному науковому виданні “The New England Journal of Medicine” у серпні 2021 року, вакцина Comirnaty має ефективність 93,7% проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом “Альфа”, та 88% для штаму “Дельта”. Джерело: https://bit.ly/vaccines_Delta

На середину жовтня Україна отримала 7,4 млн доз вакцини Comirnaty і вже понад 3,2 млн українців вакцинувались нею. Вакцина доступна у центрах масової вакцинації та пунктах щеплень.

Не зволікайте, запишіться на щеплення та захистіть себе та близьких від COVID-19. Оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації на https://list.covid19.gov.ua/ або за телефоном 0 800 60 20 19.

Відповіді на часті запитання про вакцинацію, рекомендації читайте тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/faq


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь