Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

"Довідник безбар'єрності" заговорив українською жестовою мовою

Дата: 26.01.2022 09:39
Кількість переглядів: 227

Чому правильно говорити «люди старшого віку» замість «старенькі», «крісло колісне» замість «інвалідний візок», «людина з інвалідністю» замість «інвалід», пояснює наш «Довідник безбар’єрності» – перший у країні сайт-словник і посібник з нової етики спілкування без ярликів та стереотипних чи образливих термінів.

Тепер цей проєкт, присвячений безбар’єрній комунікації, і сам стає безбар’єрним – він заговорив українською жестовою мовою. Навіть більше – ця мова збагатилася новими словами, коли ми з Громадський Рух «Соціальна єдність» та ГО «Безбар'єрність» взялися до роботи. Бо з’ясувалося, що для деяких понять, наприклад фемінітивів, у ній досі не було позначень. Довелося креативити, шукати рішення в інших жестових мовах. Дякуємо нашим перекладачам за новаторські творчі рішення!

Щоб скористатися перекладом, заходьте на сайт Довідника https://bf.in.ua, відкривайте будь-яку публікацію, тисніть на віджет угорі – синій кружечок із зображенням рук, і з’явиться віконечко з перекладачем.

Для користувачів, які сприймають інформацію на слух, ми передбачили аудіодескрипцію. Схема користування така сама, тільки увімкніть звук на своєму гаджеті.

І це не всі новини. Довідник виходить за межі України – тепер він доступний ще й англійською та російською. Для нас важливо, щоб знання про безбар’єрність отримали люди з іншим культурним кодом.

Отже, як і було задумано, Довідник став живим організмом, який постійно оновлюється, доповнюється, збагачується досвідом небайдужих людей. Скоро чекайте на друковану версію й не тільки. Далі обов’язково буде!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь