Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

В Україні діє лінія допомоги “Психологічна та правова допомога для людей з інвалідністю в умовах воєнного стану”

Дата: 13.09.2022 08:47
Кількість переглядів: 170

5% населення України складають люди з інвалідністю. Події повномасштабного вторгнення є жахливими і руйнівними для всіх мешканців(-ок) України, проте захистити своє життя для людей з інвалідністю та маломобільним групам населення в умовах відсутності належного безбар’єрного середовища, недоліків законодавства стало ще складніше. Саме тому з квітня 2022 року ГО “Вектор прав людини” спільно з партнерами організували лінію допомоги  “Психологічна та правова допомога для людей з інвалідністю в умовах воєнного стану”.
 
Хто може отримати психологічну та правову допомогу?
 
Люди з інвалідністю, близькі родичі та опікуни(-ки), які знаходяться закордоном чи в Україні. Допомога може надаватись як дорослим, так і за потреби дітям.
 
Яку допомогу можна отримати?

  • Індивідуальні психологічні онлайнові консультації;
  • приєднатись до психотерапевтичних онлайнових груп підтримки, де люди зі схожими проблемами діляться своїм досвідом та зі спеціалістами(-ками) знаходять шляхи їх подолання;
  • консультації з правових питань, які виникають на території України та закордоном щодо соціальних гарантій для людей з інвалідністю.

 
Як звернутись за допомогою?

  • Заповнити онлайн-форму: bit.ly/36ZxDPdпісля чого з вами зв’яжеться оператор у обраний вами спосіб;
  • зателефонувати (дзвінки по Україні) за ном.тел.: +38050 224-72-36;
  • зателефонувати або написати в Viber, Telegram, WhatsApp: +38050 224-72-36.

 
Гаряча лінія працює з 10:00 до 19:00 з понеділка по суботу. Наші оператори приймуть звернення та знайдуть спеціаліста(-ку), які допоможуть з запитом.
 
До нашої команди входять, психологині, адвокатки, оператори. Запрошуємо з ними познайомитисьу статті за посиланням: hrvector.org/podiyi/22-04-17-hl 
 
Також, для надання корисної інформації щодо правових питань більшій кількості людей ми провели вебінар «Соціальні гарантії в Україні для людей з інвалідністю в умовах війни», де відповіли на найбільш поширені  питання громадян.
 
Спікерки вебінару:
 
Світлана Петрівна Назаренко, заступниця директора Департаменту соціальної політикиКиївської міської державної адміністрації — начальниця управління соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, осіб з інвалідністю та ветеранів.
 
Лілія Анатоліївна Олійник, адвокатка, медіаторка, учасниця юридичної команди онлайн-лінія допомоги «Психологічна та правова допомога людям з інвалідністю в умовах воєнного стану» та ініціатив ЮрФем: підтримка щодо допомоги постраждалим від сексуального насильства та всіх видів гендерної дискримінації, експертка Координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Має досвід роботи з  конфліктами у місцях надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Є авторкою наукових публікацій та посібників щодо дотримання прав дитини, практики Європейського суду з прав людини.
 
Модераторка заходу – Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини», експертка Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.
 
Відео з субтитрами доступне на нашому YouTube-каналі «Вектор прав людини»-youtu.be/7WPEuVT3RYc 
 
Діяльність відбувається в межах проєкту «Гаряча лінія допомоги для людей з інвалідністю в умовах воєнного стану», що реалізується ГО «Вектор прав людини» у співпраці з ГО «Боротьба за права» за підтримки проєкту «Права людини для України», який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії протягом 2019-2023 роках. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь