Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Шановні роботодавці!

Дата: 28.09.2022 11:37
Кількість переглядів: 199

Шановні роботодавці!

    Через вторгнення російських військ на територію нашої країни велика кількість українців змушена була покинути свої домівки та переїхати до інших міст чи регіонів. Крім житла, забезпечення харчування та іншою необхідною допомогою, вимушені переселенці потребують роботи та шукають можливості до працевлаштування.

      Відповідно до до Закону України «Про зайнятість населення» суб’єктам господарювання різних форм власності необхідно подавати до служби зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії). Ця форма звітності має назву  № 3-ПН. Навіть, якщо роботодавець самостійно шукатиме працівника, без допомоги служби зайнятості, він усе одно має надати інформацію про вакансії.

    У ці складні часи бізнес, як надійний тил, має працювати. Як ніколи, важливим є питання працевлаштування та створення нових робочих місць, зокрема для внутрішньо переміщених осіб.

     Державна служба зайнятості пропонує Вам партнерство і взаємовигідну співпрацю та запрошує скористатися комплексом послуг:

  • Вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом

Державна служба зайнятості володіє найбільшою базою вакансій та шукачів роботи в Україні.

Інформація про вільне робоче місце розміщується в електронній базі вакансій державної служби зайнятості, на стендах, веб-сайті служби зайнятості www.dcz.gov.ua тощо.

  • Перегляньте відеорезюме шукачів роботи та знайдіть потрібних Вам працівників

Для Вашої зручності та оперативного підбору кандидатів на вакантні посади на каналі YouTube розміщені актуальні відеорезюме шукачів роботи. Не гайте часу, скористайтесь цим сервісом та отримайте перші враження щодо шукача роботи, який можливо стане вашим найкращим працівником.

  • Професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць у навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості України, безпосередньо на виробництві

З метою вирішення кадрових потреб підприємств, установ та організацій у робочій силі, пропонуємо скористатись такою соціальною послугою служби зайнятості, як професійне навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця.

Професійне навчання організовується державною службою зайнятості у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, Центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві.

Відповідно до сучасних тенденцій розвитку ринку праці професійне навчання безробітних може здійснюватися на замовлення роботодавців як поточного, так і перспективного характеру.

  • Стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Роботодавці, які працевлаштували на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та яким надано статус безробітного мають право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Право на компенсацію також мають роботодавці, які є суб’єктами малого підприємництва та які працевлаштували безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості.

Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. (посилання на постанову КМУ від 15.04.2013 № 347, розміщену на  офіційному сайті ВРУ http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/347-2013-п )

  • Компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб

Роботодавці, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб за направленням служби зайнятості мають право на компенсацію витрат на оплату праці таких осіб.

Компенсація тривалістю не більше шести календарних місяців надається за умови працевлаштування зареєстрованих безробітних на умовах строкових трудових договорів і збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази.

Компенсація виплачується за кожен непарний місяць роботи протягом року, але не більше ніж за шість календарних місяць в розмірі фактичних витрат на оплату праці, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць.

Крім того, роботодавець, який працевлаштовує за направленням центру зайнятості безробітного з числа внутрішньо переміщених осіб строком не менш як на 12 місяців, може отримати компенсацію витрат на перепідготовку та підвищення кваліфікації. Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. (посилання на постанову КМУ від 08.09.2015  № 696, розміщену на  офіційному сайті ВРУ http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/696-2015-п ).

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь