Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Інформація для аграріїв громади!

Дата: 14.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 146

У зв’язку з виявленням на початку грудня поточного року випадків загибелі дикої птиці на території Одеської області (ймовірна причина загибелі дикої птиці отруєння), з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації на території області, просимо Вас забезпечити застосування отрутохімікатів та отрути для знищення мишовидних гризунів у відповідності з інструкціями та настановами до препаратів, які застосовуються.

Інформуємо, що заборонено використання препаратів на основі фосфіду цинку (роденфос, фосфід, стрілець, щурин), при їх застосуванні спостерігається знищення корисної фауни. Фосфід цинку – смертоносна отрута котра заборонена для використання в Україні. Становить загрозу не тільки для тварин та птахів і для людей.

Серед природних регуляторів чисельності мишоподібних гризунів зустрічаються збудники бактеріальних хвороб. Деякі з них патогенні лише для цих теплокровних і не впливають на корисну фауну, що виявляє перевагу в екологічній безпеці для людей, тварин, птиці, не проявляє залишкової дії, не накопичується в навколишньому середовищі.

При роботі із засобами захисту рослин необхідно дотримуватись чинних Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДПС 8.8.1.2.001-98 та правил техніки безпеки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь