A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Звернення голови Новоборисівської сільської ради до мешканців громади!

Дата: 17.01.2023 10:55
Кількість переглядів: 96

Звернення голови Новоборисівської сільської ради до мешканців громади!

Шановна громадо!

Останнім часом я часто отримую від Вас звернення стосовно відсутності електроенергії та нерівномірного її відключення між споживачами.

Як неодноразово зазначав голова Одеської обласної військовової адміністрації Максим Марченко: «Укренерго перед загрозою ракетного удару завжди дає команду ДТЕК на зниження ліміту потужності до мінімальних значень для того, щоб зберегти енергосистему держави у разі її пошкодження. І після загрози для відновлення потужності необхідний певний час.

Зазначені ліміти дозволяють залишити працюючими лише лікарні та інші об’єкти критичної інфраструктури.

Пошкодження енергетичних об’єктів в інших областях теж впливає на енергосистему Одещини, яка в країні працює як єдине ціле».

Крім того, система електропостачання побудована таким чином, що часто на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури можуть знаходитися і житлові будинки, які відповідно теж не підпадають під відключення. Тому у вас може не бути світла, а на сусідній вулиці воно є.

У звичайні дні справедливість розподілу електропостачання військова адміністрація контролює через Держенергонагляд та Службу безпеки України. Але ті ліміти, які область отримує щоденно, наразі не дозволяють вийти на зрозумілі та чіткі графіки відключення світла. Влада постійно проводить роботу, щоб знайти варіанти збільшення потужності.

Хочу зауважити, що сільська рада жодним чином не впливає на процесс відключень та розподілу електроенергії. Але ми маємо змогу повідомляти ДТЕК про довготривалу відсутність світла у споживачів громади.

Ми повністю відключили вуличне освітлення в усіх населених пунктах громади, щоб максимально зберегти електроенергію для людських осель, роботи критичної інфраструктури та підприємств із життєзабезпечення населення.

У зв’язку із цим просимо кожного долучитися до економії та вжити всіх заходів до мінімізації витрат електроенергії.

Впевнена, що ми зможемо гідно пройти і через ці випробування. В країні війна, я розумію як нелегко зараз усім, насамперед нашим військовим, які віддають за нас свої життя. Україні потрібна допомога кожного з нас, від цього залежить наше життя і наша Перемога!

Тримаймося разом! Все буде Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь