A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Роздільнянське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує

Дата: 26.01.2023 09:37
Кількість переглядів: 120

Роздільнянське районне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в  Одеській області інформує: до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  (RASFF) від 12 січня 2023 року №2022.7376- fup 4 стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії ( виробник: Ro Star S.A. Romania) та експортувалось з Польші( оптовик: VYVDISTRSBUTION Sp. z.o.o. Poland) до України (одержувач: ТзОВ "ЛЬВІВІМПОРТ", вул. Володимира Великого, 2 А, м. Львів, 79021). 

Держпродспоживслужба в Одеській області попередила про необхідність вилучення печива з продажу. Покупців закликали повідомляти Головному управління установи про випадки виявлення продукції з небезпечною речовиною.

 

"Акриламід – органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів", - наголосили у Держпродспоживслужбі.

Також повідомляється про симптоми ураження речовиною. Вона викликає посилене потовиділення на руках та ногах, оніміння та параліч кінцівок. Окрім цього, при контакті з очима акриламід викликає подразнення та пошкоджує рогівку ока. Вдихати речовину також дуже небезпечно. Пара та пил акриламіду можуть негативно вплинути на нервову систему.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь