Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Діалоговий захід «Енергосистема Одещини: виклики та шляхи їх вирішення»

Дата: 02.02.2023 14:50
Кількість переглядів: 166

Сьогодні голова Новоборисівської сільської ради  Інна ТАТАРЛИ взяла участь в діалоговому заході «Енергосистема Одещини: виклики та шляхи їх вирішення». Зустріч проводилася за сприянням Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» в Одеській області. Спікер заходу генеральний директор ДТЕК Одеські мережі Дмитро Григор'єв зазначив:

«Поточна складна ситуація зі світлом пов’язана з руйнуванням двох підстанцій та високовольтної мережі НЕК Укренерго після обстрілу рф 26 січня. Вони забезпечували передачу електроенергії до центральної та східної частини Одещини. Роботи з відновлення тривають. Лише після їх завершення можна буде відновити повноцінний розподіл електроенергії по мережам ДТЕК Одеські електромережі в усі куточки області.

Енергетики працюють цілодобово задля стабілізації ситуації. Бригади НЕК лагодять підстанції та високовольтну мережу.

Бригади ДТЕК Одеські електромережі усувають чисельні аварії на нашому обладнанні, які почастішали через руйнування високовольтних об’єктів. А також переключають окремі лінії (там, де це технічно можливо) до резервних.

Все це роблять задля того, щоб працювала критична інфраструктура (лікарні, котельні, водоканали тощо). Також це вже дозволило збільшити час включення світла в ваших будинках з 1-2 годин до 3-4».

Також Дмитро Григор'єв пояснив, що інформація про продаж електроенергії за кордон - це фейк, який активно поширює ворог. З 11 жовтня і по сьогоднішній день, за інформацією центральних органів влади (Кабінету Міністрів та Міністерства енергетики) експорт електроенергії не здійснюється.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь