Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Виявлено перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто

Дата: 01.03.2023 16:47
Кількість переглядів: 107

Роздільнянське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області доводить до відома,  що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії.

«Виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021)», – йдеться у повідомленні.

Чим небезпечний кадмій

Цей елемент та його сполуки надзвичайно токсичні навіть у незначних концентраціях. При попаданні в організм людини кадмій завдає шкоди нервовій, дихальній і травній системам. Надмірне надходження цієї речовини в організм може призвести до анемії, розвитку гіпертонії, ураження печінки. Кадмій може накопичуватися в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років.

        У разі виявлення вище зазначеної продукції в обігу, просимо негайно повідомити Роздільнянське районне управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь