A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

«Педагогічний калейдоскоп»

Дата: 15.03.2023 15:41
Кількість переглядів: 112

А ось у школі, незважаючи на дистанційне навчання, завирувало життя, адже вчителі , що атестуються, презентували практичний семінар «Педагогічний калейдоскоп». Дотримуючись засад демократичної школи, запросили представників влади громади, ЦПРПП , відділу освіти, директорів закладів освіти громади, батьківського комітету , депутатського корпусу та, звичайно ж, самих здобувачів освіти.

У зазначений час розпочалося дійство, формат якого залишався загадкою для усіх запроошених. Відкрила його очільниця закладу Таранюк В.І., зазначивши, що на присутніх чекатимуть не тільки педагогічні родзинки, а й незабутні емоції, яких останнім часом так не вистачає усім.

Розкрутити калейдоскоп першою випала честь заступнику директора з НВР Загоренко О.Г. Для цього присутнім треба було переміститися у кабінет інформатики , де всі мали можливість познайомитися з роботою дива техніки – 3-D-принтера, якого педагогиня в прямому сенсі слова «приручила». Усі дізналися безліч цікавих моментів про можливості цього пристрою , а ще з нетерпінням чекали, коли ж він видасть своє творіння. На це треба був значний проміжок часу, тому інші вчителі могли сміливо презентувати свої наробки у сусідньому кабінеті.

Естафету творчості перехопила вчителька української мови та літератури Шаповалова Т.А. Вона розкрила перед присутніми секрети створення фейсбук-сторінки письменника (героя твору), наголосила на сучасності такого виду роботи під час проведення уроків мови чи літератури, а ще запропонувала створити …її сторінку в соцмережі.

Коштовним камінцем у незвичайному калейдоскопі засвітилася вчителька хімії Міняйлик А.Ф. , що презентувала роботу «Хімія на кухні». Настільки близькою ця наука, здається, не була ще ніколи :прості, але такі потрібні досліди в прямому сенсі розкрили очі присутніх на природу походження звичайних продуктів, що є на нашому столі. А останній дослід про вплив алкоголю на організм людини викликав бурю непідробних емоцій.

Цю хвилю підхопила вчителька зарубіжної літератури Гнилянська І.С., яка презентувала популярний нині вид роботи - буктрейлер до відомої книги. Нею став роман «Полліанна», де головна героїня - дівчинка , яка дарує радість. Вчителька не тільки розкрила захопливий сюжет, а й навчила кожного бачити радість навіть у непривабливих речах. Особливим епізодом , що не лишив байдужим жодного присутнього ,став буктрейлер про події рідного села, яке змінилося за рік війни.

Не менш промовистою стала презентація роботи вчительки української мови та літератури Зверєвої Н.Ф., яка донесла неперевершену творчість Т.Шевченка через призму музичного мистецтва. Знайомі з дитинства твори залунали зовсім по-новому в сучасній інтерпретації, їх підхопили гості, і вже одна велична хвиля гойдала всіх на хвилях «широкого Дніпра».

Настав момент, коли вже можна було збирати врожаї: творча група презентувала ФБ-сторінку Шаповалової Т.А., з якої присутні дізналися багато нового про вчительку. А ще дивовижний пристрій надрукував свій шедевр – маленьке Янголятко, яке Загоренко О.Г. подарувала очільниці Новоборисівської ТГ Татарли І.О. як символ прихильності, захисту та наближення Перемоги.

Завершилися презентації вчительського досвіду, але калейдоскоп створював усе нові й нові візерунки , серед яких – моменти щирої вдячності від присутніх: керівництва громади, відділу освіти, батьків, щирі емоції та захоплення професійними й людськими якостями вчителів, побажання не втрачати творчого запалу .

Тож нехай цьогорічний «Педагогічний калейдоскоп» стане початком цікавих візерунків майбутнього, а талановиті творці до вершин вчительського Олімпу свої безцінні перемоги!

Возможно, это изображение 6 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении

Возможно, это изображение 4 человека и люди стоятВозможно, это изображение 5 человекВозможно, это изображение 5 человек, люди стоят и в помещении


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь