Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Міста Героїв

Дата: 23.03.2023 16:56
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

 

 

#МістаГероїв: РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ ПІВНОЧІ КРАЇНИ

До річниці звільнення понад 1000 населених пунктів у різних областях України стартувала медіа кампанія під назвою «Міста Героїв». В рамках кампанії ми відзначаємо не лише конкретні міста, які відіграли ключове значення, а й людей, які стали основою опору у всіх куточках звільненої України.🇺🇦

ОХТИРКА - містечко на Сумщині, яке опинилось в оточенні російських військ на початку вторгнення. Враховуючи стратегічне значення цього напрямку, бої за Охтирку є окремою сторінкою оборонних боїв у ході російського вторгнення в Україну.

Через стратегічне розташування Охтирки її захоплення було дуже важливим для російського командування. У разі захоплення містечка для російських окупаційних військ відкривався прямий шлях на Полтаву і Миргород, через Гадяч на Київ, а також на південь у бік Харкова. Попри запеклі бої, облоги та обстріли місто не скорилося окупантам і було нагороджено званням "міста-героя".

Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю. Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

#МістаГероїв

Фото без описуВозможно, это изображение 1 человек, сидит, стоит, на открытом воздухе и текст


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь