Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

В Україну завезли небезпечну кукурудзу для попкорну – Держпродспоживслужба

Дата: 28.04.2023 10:34
Кількість переглядів: 168

В Україну з Іспанії завезли небезпечну партію кукурудзи для приготування попкорну, в якій було виявлено хлорпірифос. Ця речовина викликає біль у животі та втрату гостроти зору. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

До нас надійшло чергове інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах #RASFF від 25 квітня 2023 року №2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії 🇪🇸 (виробник: Liven SA, Barcelona) до України 🇺🇦 (отримувач: ТОВ «Фоззі Коммерц», вул. Гоголівська 1А, 07408).

❗️Звертаємося до операторів ринку. У разі виявлення вказаного вантажу в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, тел.: (048) 716-13-01.

📝 Довідково

Хлорпірифос застосовують в якості контактного інсектициду широкого спектра дії, серед симптомів отруєння ним – біль у животі та втрата гостроти зору.

Возможно, это изображение ростки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь