Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

УВАГА! СУТТЄВЕ ПОГІРШЕННЯ СТАНУ ВОДИ

Дата: 21.06.2023 16:44
Кількість переглядів: 268

Відповідно до інформації ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» про суттєве погіршення стану води у відкритих водоймах (море, лиман), Роздільнянська  районна державна (військова) адміністрація попереджає про реальну небезпеку для здоров’я населення Одеської області.

За результатами лабораторних досліджень (вірусологічних, мікробіологічних, паразитарних) проб води з об’єктів навколишнього середовища, лабораторіями ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ» за останній тиждень виділені  збудники інфекційних хвороб, зокрема сальмонела ентеритідіс i тіфімуріум, рота- астравіруси, холероподібні НАГ вібріони, холероподібні вібріони алгінолітікус, парагемолітікус, яйця та личинки гельмінтів як людей, так i тварин (гострики, волосоголовці (собачі аскариди, ооцисти, криптоспорідій). Крім того, індекс ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички) значно перевищує нормативні вимоги. Наявність всіх перерахованих біологічних патогенів у воді відкритих водойм Одеської області, зокрема у Чорному морі, Білгород-Дністровському лимані та р. Дунай, створює реальну загрозу життю та здоров’ю населення.

Враховуючи вищевикладене, з метою створення безпеки громадського здоров’я, Роздільнянська районна державна (військова) адміністрація попереджає мешканців Роздільнянського району про заборону купання, вилову риби та морепродуктів у відкритих водоймах (pічкові та морські місця рекреації).

Бережіть своє здоров’я – не зневажайте правилами застереження!

покращення якості оточуючого середовища


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь