Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України

Дата: 29.08.2023 09:57
Кількість переглядів: 106

Щорічно в Україні 29 серпня відзначається День пам'яті Захисників України, загиблих за незалежність і свободу нашої країни. Дата події обрана невипадково, адже в цей день сталася Іловайська трагедія, в якій трагічно загинули українські військові. Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність та соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

Дата встановлена указом Володимира Зеленського в 2019 році в пам'ять про трагічні події 29 серпня 2014 року в Іловайську Донецької області.

З середини серпня в місті точилися запеклі бої між окупантами та військовими ЗСУ. 24-25 серпня українські батальйони потрапили в оточення. 28 серпня в результаті переговорів було прийнято рішення про виведення українських захисників через "зелений коридор".

Однак 29 серпня російські військові відкрили вогонь по евакуаційній колоні. За офіційними даними, 366 українських воїнів загинули, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили в полон.

Україна пам’ятає кожного героя, хто поклав життя, захищаючи незалежність та суверенітет України.

У цей день вшануймо пам’ять військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність України. Пам’ятаймо подвиг українських воїнів, які віддали життя за мирне майбутнє Українського народу на своїй землі!

Возможно, это изображение цветок и текст

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь