Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Повідомлення RASFF стосовно виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів

Дата: 02.10.2023 09:59
Кількість переглядів: 96

Повідомлення RASFF стосовно виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє, що через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 25 вересня 2023 року № 2023.6455-fup 12 стосовно виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів (виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands) до України.

Bacillus cereus — ендемічна ґрунтова грам-позитивна паличкоподібна бета-гемолітична бактерія, що викликає отруєння токсинами у людини. Ця бактерія — факультативний анаероб та, як і решта представників роду, здатна утворювати ендоспори. Викликає харчові токсикоінфекції у людини (приблизно 2-5 % всіх випадків, включає блювотний і діарейний синдроми), продукує ентеротоксини. Зазвичай причиною синдромів, викликаних цією бактерією, є вживання її ендоспор у погано приготовленій їжі, та у випадку погано замороженої їжі, що дозволяє ендоспорам проростати.

Деталі повідомлення RASFF можна переглянути на офіційній сторінці RASFF Portal Європейської Комісії

(https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь