Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Результати реалізації державних та комунальних земель: два роки роботи земельних онлайн-аукціонів

Дата: 09.10.2023 09:36
Кількість переглядів: 83

6 жовтня відбулася пресконференція на тему: "Результати реалізації державних та комунальних земель: два роки роботи земельних онлайн-аукціонів", організатором якої був Медіацентр Україна — Укрінформ, Prozorro.Продажі.

Спікери: Сергій Бут - СЕО Прозорро.Продажі;  Денис Башлик -  заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку; Роман Нейтер -  дослідник Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки; Анастасія Іванцова - комунікаційна директорка ВоксУкраїна; Олександр Поліщук - заступник начальника Управління ринку та оцінки земель Держгеокадастру.

Фахівці Новоборисівської  сільської  ради були запрошені та взяли участь в форматі онлайн у пресконференції. Сільська рада  увійшла в трійку по кількості проведених аукціонів по передачі земельних ділянок в оренду.

Новоборисівська громада працює в системі Прозорро.Продажі майже від запуску земельних аукціонів (з листопада 2021 року)

Дохід за 2 роки склав майже 3 млн.грн. Зокрема 2,2 млн. грн. зароблені під час повномасштабної війни.

Кількість успішних аукціонів: 89 (це все оренда земель с/г призначення). Ще 14 аукціонів знаходяться на етапі укладення угод. У разі їх успішного закриття це може поповнити бюджет громади на майже 1 млн. грн

За лот змагається в середньому понад 2 учасника

Зростання ціни складає понад 25%

Наприклад, у квітні цього року за 3 ділянки с/г призначення площами по  17 га. змагалися 4 учасники. За результатами торгів ціна зросла більш ніж в 2 рази. На останніх торгах за 1 ділянку площею 4 га ціна зросла в 2 рази.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь