Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Правила безпечного Різдва Христового і Нового року

Дата: 21.12.2023 15:30
Кількість переглядів: 103

Новий рік і Різдво Христове - наші найулюбленіші свята, неодмінними атрибутами яких є гарний настрій, ялинка, феєрверки, дитячі ранки. Проте найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянд або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщення, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі. Крім того, травмами може обернутися байдужість до власної безпеки та безпеки оточуючих під час використання піротехнічних виробів.

Багаторічний досвід свідчить: більшість надзвичайних ситуацій, зокрема, пожеж, що виникають під час таких свят, трапляються через недотримання елементарних вимог безпеки при влаштуванні новорічної ялинки, через необережність під час використання різноманітних піротехнічних виробів, через власну недбалість. Отже, щоб святкові заходи пройшли безпечно та щасливі миті не перетворились на жахливі спогади, Вам необхідно дотримуватись основних правил пожежної безпеки. Ялинки вже влаштовані, проте необхідно все ж нагадати: ялинка повинна знаходитись на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів. Лампи гірлянди повинні бути надійно закріплені, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов'язково перевіряйте справність електричного проводу, його ізоляцію. Слід завжди пам'ятати, що сама хвоя легкозаймиста. У разі, якщо ж ви помітили якусь несправність гірлянди: з'явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу - негайно вимкніть її. Що стосується використання бенгальських вогнів, хлопавок, різноманітних піротехнічних засобів, феєрверків, застерігаємо, що користуватися ними у приміщенні категорично забороняється. Також не можна влаштовувати всередині й різноманітні світлові ефекти за допомогою хімічних та інших пожежонебезпечних речовин. Ці засоби красиві й ефектні, проте їхні іскри, які розлітаються у різні сторони, можуть запалити хвою ялинки, папір, вату, а то й одяг людей.

Звертаємо увагу батьків: пам'ятайте, у жодному разі не залишайте сірники, запальнички, бенгальські вогники та інші піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях, не дозволяйте малюкам самим бавитися з такими іграшками. 

 Якщо ж, Ви помітили ознаки пожежі - не панікуйте. Спочатку подивіться, що горить. Якщо це гірлянда - негайно вимкнуть її з розетки. Якщо ялинка вже запалала - беріть ковдру, рядно, намочуйте їх у воді й накривайте ялинку або просто залийте її водою. Якщо ж Ви самі не в змозі справитися з джерелом загоряння - мерщій викличте службу «101». Повірте, професіонали Вам завжди допоможуть.

Не нехтуйте правилами обережності, навчайте цьому своїх дітей. Бережіть своє життя, бо цінніше за нього нема нічого.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь