Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Ти як?

Дата: 25.12.2023 12:13
Кількість переглядів: 52

Під час повітряної тривоги ми можемо впіймати себе на моторошній думці, що чекаємо вибухів, а коли чуємо їх — ніби відчуваємо певне полегшення. Так само підсвідомо можемо романтизувати хвилини небезпеки, коли загроза минає — згадувати обстріли, час в укритті чи блекаути з певним теплом, і це лякає 

Забіжимо наперед, аби заспокоїти тих, кому ці відчуття теж знайомі: ви точно не збожеволіли і не стали жорстокими — так працюють захисні механізми нашої психіки (і це добре, що вони працюють).

Як і чому виникає ця гра нашого розуму, пояснює психологиня UNICEF Ukraine Надія Браницька.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВозможно, это изображение текст «#2потреба y едност причиною певной романтизац небезпечних ситуаций також може бути досвд, який ми пережили на початку повномасштабного вторгнення та пёд час перших масованих обстрлв це едн.сть. бути частиною групи одна 3 наших базових емоцйних потреб. багато хто вперше за довгий час познайомився iз сусдами, вi̇дчув силу й тепло едност, взаемодопомоги, посмёшки попри страх.»Возможно, это графический образ (текст «y таких ситуацях мозок мi̇г помилково записати формулу вибух= EgHiCT6 через це ми можемо пдсвдомо спиратися на це вi̇дчуття, навть якщо обставини вже зовсм нши.»)Возможно, это изображение текст «#3 вдчуття безпеки як не дивно, та звук вибуху може давати нам вi̇дчуття безпеки. по-перше, пдсвдомо ми оцнюемо ситуацю так: якщо вибухнуло десь, TO не ибухнуло тут, отже я в безпеци. по-друге, нам завжди простше справлятися 3 тим, що вже сталося, нi̇ж очкувати. пригадайте тривожне очкування складного испиту чи неприемной розмови. ми нтуётивно вi̇дчуваемо потребу, щоб це вi̇дбулося якомога швидше.»Возможно, это графический образ (текст)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь