Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Комісія з  питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ПРОТОКОЛ № 2

Дата: 16.01.2024 14:37
Кількість переглядів: 111

        

           

Новоборисівська сільська рада

Роздільнянський район Одеська область

Виконавчий комітет

Комісія з  питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

ПРОТОКОЛ № 2

 

Позачергового засідання комісії з  питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 16 січня 2024 року

                                                                                  с. Новоборисівка

 

Головував: секретар Новоборисівської сільської ради  Цимбалар Д.К.

 

Присутні: члени комісії та присутні (за окремим списком).

 

Слухали: І. Про виконання заходів із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального характеру та ліквідації їх наслідків.       

    З метою подолання надзвичайної ситуації природного характеру у вигляді снігу, для стабільної роботи всіх сфер життєдіяльності комісія

ВИРІШИЛА:

  1. Оплатити послугу з розчищення доріг від снігу 09.01.2024 року (в с. Мигаї, с-ще Мигаємо, с. Першотравневе, с. Мартове, с. Заможне) фермерському господарству «Агро-Капчук» 7 годин по 800 грн. в загальній сумі 5 600,00 (п’ять тисяч шістсот гривень 00 коп..
  2. Начальнику відділу бухгалтерського та звітності – головному бухгалтеру Новоборисівської сільської ради (Тетяні ЄРОМЕНКО) здійснити перерахунок коштів за відповідним напрямком.

 

ІІ. Про стан техногенної та пожежної безпеки на території Новоборисівської територіальної громади.

 

  Протягом 2023 року на території Новоборисівської громади виникла 31 пожежа (за 2022 рік – 17 пожеж), травмовано 1 особу. Знищено або пошкоджено 5 будинків/споруд.

   Прямі матеріальні збитки від пожеж склали 113 000 гривень, побічні збитки від пожеж склали 6 211 259 гривень.

  З метою попередження пожеж, загибелі та травмування людей, комісія

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Продовжити проведення заходів щодо навчання працюючого та непрацюючого населення у консультаційних пунктах (на базі бібліотек) правилам пожежної безпеки, мінної безпеки, діям у надзвичайних ситуаціям, діям під час сигналу «Повітряна тривога».
  2. Продовжити проведення інформаційно-профілактичної роботи серед населення в житловому секторі ( в тому числі з громадянами, віднесених до «Груп ризику», багатодітних родин, учнями тощо) щодо попередження виникнення пожеж в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період, травмування та загибелі людей на них.

Зосередити увагу на роз’ясненні населенню:

  • правил пожежної безпеки у побуті та експлуатації електроустановок, приладів обігріву, пічного опалення, тощо;
  • порядок  дій під час  сигналу «Повітряна тривога»;
  • правил поводження з вибухонебезпечними предметами;
  • правил експлуатації генераторів.
  1.  Розміщувати інформацію на сайті громади, в соціальній мережі тощо.
  2. В пунктах незламності дотримуватися правил пожежної безпеки, правил експлуатації генераторів тощо. Оновити друковану профілактичну продукцію з метою ознайомлення населення з вимогами пожежної та пожежної безпеки.

ІІІ. Про затвердження Плану роботи комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки та надзвичайних ситуацій Новоборисівської сільської ради на 2024 рік.

   За результатами обговорення комісія

ВИРІШИЛА:

  1.  З урахуванням внесених змін та уточнень затвердити План роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на 2024 рік, продовжити роботу комісії.
  2. Підпорядкованому комунальному підприємству, керівникам підприємств, установ, організацій розташованих на території Новоборисівської територіальної громади незалежно від форм власності забезпечити виконання Плану роботи комісії ТЕБ та НС.

 

ІV. Про затвердження Плану основних заходів цивільного захисту Новоборисівської сільської ради на 2024 рік.

 

   За результатами обговорення комісія

ВИРІШИЛА:

 1. З урахуванням внесених змін та уточнень затвердити План основних заходів цивільного захисту Новоборисівської сільської ради на 2024 рік (далі-план заходів), що додається.

2. Підпорядкованому комунальному підприємству, керівникам підприємств, установ, організацій розташованих на території Новоборисівської територіальної громади незалежно від форм власності забезпечити виконання Плану основних заходів.

3. Подати даний План заходів для затвердження на засідання виконавчого комітету Новоборисівської сільської ради.

V. Про використання матеріальних цінностей з місцевого матеріального резерву для облаштування «пунктів Незламності» та пунктів обігріву

   

   Відповідно до п. а, підпункту 3 ч.1 ст.361  Закону  України  «Про  місцеве  самоврядування в  Україні», ст. 23 Бюджетного кодексу України, на підставі рішення сесії Новоборисівської сільської ради № 963-VIІІ від 21 грудня 2023 року «Про бюджет Новоборисівської сільської територіальної громади на 2024 рік», Програми розвитку цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, рішення виконавчого комітету від 31.01.2022 року «Порядок створення та використання місцевого матеріального резерву Новоборисівської сільської ради для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», Указу Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» комісія

ВИРІШИЛА:

 

1. Здійснити списання  товаро-матеріальних  цінностей, які закуповувались для забезпечення  функціонування «пунктів Незламності» та пунктів обігріву за період  з 01.08.2023 р. по 31.12.2023 р., саме:

- печиво (25 кг.) по 165 грн. на 4125 грн.;

- каша бистро (100 шт.) по 15грн. 80 коп. на 1580 грн.;

- пюре бистро (100 шт.) по 15грн. 60 коп. на 1560 грн.;

- кофе NESCAFE 3в1 (30 шт.) по 8 грн. на 240 грн.;

- лапша швидкого приготування Ролтон (210 шт.) по 14 грн. на 2940 грн.

Загальна сума 10445 гривень 00 коп. (Десять тисяч чотириста сорок п’ять грн.00 коп.).

Голова комісії                                                                        Дора ЦИМБАЛАР                         (секретар сільської ради)

Секретар комісії                                                                Олена ЗАДОРОЖНА

 

 

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь