Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Про аналіз розгляду звернень громадян у виконавчому комітеті Новоборисівської сільської ради за  І півріччя 2024 року

Дата: 24.07.2024 09:54
Кількість переглядів: 13

 

 

Новоборисівська сільська рада

Роздільнянський район Одеська область

Виконавчий комітет

 

 

 

ПРОЄКТ Р І Ш Е Н Н Я

 

Про аналіз розгляду звернень громадян у виконавчому комітеті Новоборисівської сільської ради за  І півріччя 2024 року

 

Керуючись ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», ЗУ «Про звернення громадян» та заслухавши звіт керуючого справами  Новоборисівської сільської ради, виконавчий комітет  Новоборисівської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Прийняти до відома звіт керуючого справами Новоборисівської сільської ради «Про звернення громадян» за І півріччя  2024 року (додається).

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами Новоборисівської сільської ради Тетяну ШЕПЕЛЮК.

 

 

    Секретар ради                                                                               Дора ЦИМБАЛАР

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      

 

           

 

           

 

Додаток 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету

Новоборисівської сільської ради

                                                                                                                                     від ___.07.2024 р. № 107 

 

 

З В І Т

про стан роботи зі зверненнями громадян

за І півріччя 2024 року

В Новоборисівській сільській раді робота із зверненнями громадян ведеться відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 8 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізаціі та гарантування конституційного права на звернення в органи державної влади та органи місцевого самоврядування» та інших нормативно — правових актів.

Протягом I півріччя  2024 року до Новоборисівської сільської ради надійшло 804 звернення, що на 180 звернень менше у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року. З них поштою отримано 60 звернень громадян, що на 20 звернень менше ніж в аналогічному періоді 2023 року. На особистому прийомі до голови та працівників сільської ради звернулося 744 громадянина, що на 91 звернень менше ніж в аналогічному періоді 2023 року.

За I півріччя до виконкому сільської ради надійшло 75 повторних звернень  громадян з питань соціального захисту. Виконкомом сільської ради систематично аналізуються причини, що породжують повторні звернення громадян та звернення в вищі органи державної виконавчої влади. Невідкладно вживаються заходи щодо усунення виявлених причин.

Найбільша кількість звернень за вказаний період, які надійшли в Новоборисівську сільську раду:

  • питання аграрної політики i земельних відносин i склали 132 звернень, а у I півріччі  2023 року — 141 звернень;
  • питання соціального захисту — 198 звернення, що на 151 звернень менше, ніж у I півріччі  2023 року – 349.

В основному до виконкому Новоборисівської ТГ громадяни звертаються з сіл: Новоборисівка, Поплавка, Тятри, Мацкули, Райки, Дурбайли, Преображенка, Путилівка, Добрий Лук, Іванівка, Мигаї, Три Криниці, Залізничне, Першотравневе, Заможне, Мартове, Данилівка, Полішпакове, Наливайкове, Козакове, та селища Мигаєве.

 

 

 

 

Протягом  I півріччя 2024 року до виконкому сільської ради надійшло 117 звернень від представників пільгових категорій. Із них :

 

  • учасників війни 0;
  • дітей війни — 0;
  • інвалідів Великої Вітчизняної війни 0;
  • інвалідів війни 0;
  • учасників бойових дій 41;
  • ветеранів праці 0;
  • інвалідів I групи —2;
  • інвалідів II групи  - 4;
  • інвалідів III групи 11;
  • дітей інвалідів 0;
  • одиноких матерів 35;
  • матерів героїнь 2;
  • багатодітних сімей 12;
  • учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 2;
  • осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи 8.

 

Основні питання,  з якими звертаються громадяни - це земельні питання, питання соціального захисту (надання необхідного пакету документів для цільової, адресної, грошової матеріальної та гуманітарної допомоги).

Головою, секретарем та працівниками виконавчого комітету проводяться щотижневі особисті прийоми громадян, відповідно до графіку, затвердженого рішенням виконкому Новоборисівської сільської ради від 12.12.2023 р. № 210, 211, 212, 213, 214. Графік особистого прийому громадян розміщений на дошці об’яв сільської ради i складений таким чином, що прийом громадян i вирішення піднятих ними питань здійснюється чотири рази на тиждень.

Актуальними залишаються питання:

    • соціального захисту, надання матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення;
    •          питання надання земельних ділянок, встановлення меж земельних ділянок, оформлення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства;
    •          питань комунального господарства, а саме: ремонт та оновлення мереж водопостачання, підключення домогосподарств до мереж водопостачання, ремонт вуличного освітлення та ремонт доріг.

Також забезпечується прийом електронних звернень громадян через електрону пошту Новоборисівської сільської ради novoborisivka20l6Kukr.net, де мешканці сільської ради мають можливість у зручний для них час залишити своє електронне звернення до сільського голови та до інших посадових осіб Новоборисівської сільської ради.

Слід зазначити, що всі звернення, які надходять на адресу сільської ради уважно розглядаються. Викладені факти ретельно перевіряються, докладаються зусилля до вирішення порушених у зверненнях питань.  Фахівцями забезпечується належний контроль на відповідність нормам чинного законодавства відповідей заявникам. Правова допомога з порушених питань діяльності сільської ради надається громадянам, як особисто, так i у телефонному режимі.

Особливу увагу керівництво виконкому зосереджує на невідкладному та якісному задоволенні законних запитів громадян, на недопущенні надання необгрунтованих відповідей.

Питання організації роботи зі зверненнями громадян перебуває на постійному контролі Новоборисівського сільського голови.

У зв'язку з ситуацією, яка склалася в Україні на даний час працівники Новоборисівської сільської ради i надалі будуть здійснювати прийом громадян та забезпечувати якісний розгляд звернень громадян, оперативно вирішувати порушені громадянами питання, відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

Секретар виконавчого комітету                                          Тетяна ШЕПЕЛЮК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь