Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Рішення виконавчого комтітету № 137 "Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав"

Дата: 02.09.2024 14:34
Кількість переглядів: 9

Новоборисівська сільська рада

Роздільнянський район Одеська область

Виконавчий комітет

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про затвердження висновків про доцільність позбавлення батьківських прав

         

          На виконання Ухвали Великомихайлівського районного суду   справа 

 № 498/784/24 від 22 липня 2024 року,  розглянувши пропозиції комісії з питань захисту прав дитини,  та представлені документи, керуючись статтями 11, 12, 15 Закону України «Про охорону дитинства», статтями 19, 164, 180 Сімейного кодексу України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Новоборисівської сільської  ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити висновок про доцільність позбавлення батьківських прав Бегін Наталю Миколаївну, 17 червня 1978 року народження, по відношенню до неповнолітньої доньки _____________  року народження (додається).

 

2. Доручити начальнику служби у справах дітей Новоборисівської сільської ради Тетяні ЛАРІНІЙ, головному спеціалісту служби у справах дітей Новоборисівської сільської ради Лілії КАПРАШ  виступати представниками органу опіки та піклування у засіданнях суду по даних справах.

 

Голова виконавчого

комітету                                                                                             Інна ТОПОВА

30.08.2024 року

137

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконавчого комітету

Новоборисівської сільської ради

від 30.08.2024 року № 137

 

Висновок

про доцільність позбавлення батьківських прав

 

Службою у справах дітей Новоборисівської сільської ради Роздільнянського району Одеської області розглянуто та вивчено документи, представлені громадянином Куш Іваном Мироновичем, 03 квітня 1978 року народження, який виховує неповнолітню доньку ___________ року народження, щодо позбавлення батьківських прав її матір Бегін Наталю Миколаївну, 17 червня 1978 року народження.

Встановлено, що громадяни Куш Іван  Миронович , 03 квітня 1978 року та Бегін Наталя Миколаївна, 17 червня 1978 року народження, перебували у зареєстрованому шлюбі з 20 вересня 1995 року. Від подружнього життя у батьків народилалася _________________ року народження. Однак, сімейне життя у громадян не склалося через несумісність характерів подружжя, різні погляди на шлюб. 

14 листопада 2016 року рішенням Великомихайлівського районного суду Одеської області шлюб між громадянами було розірвано (справа № 498/1265/16-ц)  Неповнолітня донька  проживає разом із батьком згідно Договору про виховання та встановлення місця проживання дитини, посвідченого Борисовою Н.В., приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу 13 квітня 2023 року та зареєстрованого в реєстрі за № 408.

          Мати Бегін Наталя Миколаївна проживає окремо від доньки, займається виключно своїм життям. Наталя Миколаївна взагалі перестала цікавитися своєю донькою, не виявляла жодного бажання займатися її вихованням та в добровільному порядку матеріальної допомоги на утримання   доньки не надавала.

Батько, Куш Іван Миронович один займається вихованням, лікуванням та матеріальним забезпеченням доньки. Зі слів батька мати жодного разу  не провідувала доньку, не цікавилася станом її здоров‘я та не надавала жодної матеріальної допомоги на лікування дитини.  

Мати не піклується про фізичний та духовний розвиток дівчинки, не забезпечує необхідного харчування та медичного догляду. Не бачиться з дитиною, не здійснює підготовку до дорослого життя та не проявляє інтересу до її внутрішнього світу.

 

14.05.2024 року працівниками служби у справах дітей Одеської міської  ради у Приморському районі обстежено умови проживання дитини за адресою:  вул. Армійська 17, кв.58, місто Одеса в ході обстеження встановлено, що квартира самостійна, складається з 2-х кімнат, санвузла, ванної та коридору . Умови проживання добрі, дитина забезпечена усім необхідним для комфортного проживання, навчання та проведення дозвілля.

          Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України «Про охорону дитинства», ч. 2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов'язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її.

Відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України батьки можуть бути позбавлені батьківських прав по відношенню до своїх дітей за ухилення від виконання батьківських обов’язків. Згідно ст. 165 Сімейного кодексу України право на звернення до суду з позовом про позбавлення батьківських прав мають один з батьків, опікун, піклувальник, особа, в сім'ї якої проживає дитина, заклад охорони здоров'я, навчальний або інший дитячий заклад, в якому вона перебуває, орган опіки та піклування, прокурор, а також сама дитина, яка досягла чотирнадцяти років..

Враховуючи наведене, вважаємо, що доцільно позбавити громадянку Бегін Наталю Миколаївну, 17 червня 1978 року народження, батьківських прав по відношенню до неповнолітньої доньки _______________ року народження.

 

 

 

 

Секретар комісії                                                                       Лілія КАПРАШ

 

 

 

Висновок трискладовий тест

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь