A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Комісія з  питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій № 15

Дата: 07.12.2023 12:53
Кількість переглядів: 23

           

Новоборисівська сільська рада

Роздільнянський район Одеська область

Виконавчий комітет

Комісія з  питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

ПРОТОКОЛ №  15

 

Чергового засідання комісії з  питань техногенно – екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від  07 грудня 2023 року

                                                                                  с. Новоборисівка

 

Головував: секретар Новоборисівської сільської ради  Цимбалар Д.К.

 

Присутні: члени комісії та присутні (за окремим списком).

 

Слухали: І. Про надання допомоги із запасів матеріального резерву у вигляді будівельних матеріалів (шифер) громадянам, які постраждали

внаслідок надзвичайної ситуації, (а саме стихійного лиха - шквальний вітер, сильний снігопад).

 

     Внаслідок сильного, шквального вітру та снігопаду 25.11-26.11 2023 року на території Новоборисівської громади були пошкоджені приватні будинки (технічні приміщення – гараж, сарай) мешканців громади.

    За заявою Кірничук Л.М., яка проживає за адресою с. Новоборисівка вул. Поштова 61 (Сотніченко) комісією було здійснено обстеження помешкання, де було виявлено пошкодження даху на літній кухні та сараї (14 листів шиферу), складено акт.

    За заявою Карно А.Г., яка проживає за адресою с. Новоборисівка  вул. Привокзальна 3 (Чапаєва) комісією було здійснено обстеження будинку, де виявлено пошкодження даху (5 листів шиферу), складено акт.

    За заявою Чумак Г.Г., яка проживає за адресою с. Новоборисівка вул. Сонячна 35 комісією було здійснено обстеження будинку, де виявлено пошкодження даху (2 листа шиферу), складено акт.

    За заявою Васильчука С.Б., який проживає с. Першотравневе вул. Шевченко 49 комісією було здійснено обстеження приміщення (гараж), де виявлено пошкодження даху 40м2 (профнастил 8 листів по 5 метрів), складено акт.

 

За результатами обговорення комісія                                                     ВИРІШИЛА:

  1.  Здійснити відпуск  із запасів матеріального резерву у вигляді будівельних матеріалів для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:
  • Кирничук Л.М. – 10 листів;
  • Карно А.Г. – 5 лістів;
  • Чумак Г.Г. -2 листа.
  1. Розглянути заяву Васильчука С.Б. на засіданні виконавчого комітету про надання грошової допомоги на відновлення даху на гаражі в зв’язку відсутністю в запасах матеріального резерву профнастилу.
  2. Здійснити списання будівельних матеріалів (загальна кількість 17 листів шиферу) із запасів матеріального резерву відповідно до вимог, що регулюють питання списання майна.

 

ІІ. Про виконання заходів із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального характеру та ліквідації їх наслідків.       

    З метою своєчасного подолання надзвичайної ситуації природного характеру у вигляді сильного снігопаду зі шквальним вітром, для стабільної роботи всіх сфер життєдіяльності комісія

ВИРІШИЛА:

  1. Передати КП « Мрії-В-Кут» дизельного пального 260 літрів, для організації роботи з прибирання снігу на автомобільних та місцевих дорогах.
  2.  Оплатити послугу з прибирання снігу фермерському господарству «Агро-Капчук» в сумі 20 000,00 (двадцять тисяч гривень 00 коп.).                                    

ІII. Про стан готовності до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2023/2024 року.

       З метою організації своєчасного надання допомоги населенню та виконання заходів з ліквідації негативних наслідків можливих надзвичайних ситуацій зимового періоду.

За результатами обговорення комісія                                                  

   ВИРІШИЛА:

  1. Доручити КП «Мрія-В-Кут» підготувати техніку для розчищення доріг, зробити запас ПММ, піску.
  2. Забезпечити стале функціонування об’єктів водопостачання.
  3. Проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо ситуацій, пов’язаних з ускладненням погодних умов, спричинених сильними опадами у вигляді снігу, сніговими заметами, ожеледицею, налипанням мокрого снігу, морозом та сильними поривами снігу.

Постійно. На зимовий період

 

IV. Про вжиття заходів з пожежної безпеки в зимовий період 2024 року.

1.  Вжити увесь комплекс заходів, спрямованих на попередження виникнення надзвичайних ситуацій (подій) і пожеж, недопущення загибелі людей на них.

2. Закладам дошкільної, загально-середньої освіти організувати проведення виховної роботи спрямованої на запобігання виникненню пожежу наслідок необережного поводження дітей з вогнем.

3. Організувати роботу щодо висвітлення  інформації з дотримання заходів пожежної безпеки у побуті. Правил користування нагрівальними електричними побутовими приладами, пічним опаленням тощо.     

Постійно. На зимовий період

 

V.  Про спалах АЧС (африканської чуми свиней) в підсобному господарстві Новосавицького психоневрологічного будинку-інтернаті (вул. Центральна, 95, село Новосавицьке, Роздільнянського району, Одеської області).

 

  1. Провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики інфекційних хвороб, в тому числі африканської чуми свиней, шляхом висвітлення даного питання на офіційному сайті громади та Інтернет сторінках.
  2. Вжити вичерпних заходів для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації, а також рекомендувати власникам домогосподарств, які утримують живих свиней:
  • не купувати поросят (свиней) без ветеринарних документів та не завозити (вивозити) свиней, м’ясо і продукцію свинарства;
  • утримувати в закритих або надійно загороджених приміщеннях, не допускати їх вільного вигулу та контакту з  іншими тваринами;
  • у разі загибелі чи захворювання тварин необхідно, негайно, звернутися до ветеринарних спеціалістів.
  1. Посилити відповідну роботу щодо недопущення несанкціонованої торгівлі у невстановлених місцях (на стихійних ринках, узбіч доріг) продуктами тваринного, рослинного походження, в т.ч. птахівництва і свинарства.
  2. Моніторити ситуацію щодо 40-денного карантину з метою оздоровлення неблагополучного пункту щодо АЧС згідно плану заходів, розпочатого з 05.12.2023 року.

 

 

 

Голова комісії                                                          Дора ЦИМБАЛАР                                        (секретар сільської ради)

Секретар комісії                                                                Олена ЗАДОРОЖНА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь