A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

Профілактика пожеж

Дата: 31.01.2024 09:57
Кількість переглядів: 18

Зимові пожежі: причини та профілактика

        З початком зими та використанням різних опалювальних приладів збільшується ймовірність спалахів. Причини можуть бути пов'язані не тільки з опаленням, але й з недотриманням правил пожежної безпеки в побуті, неправильним монтажем приладів та несправною електропроводкою в будинку. У зимовий період роботи у пожежників стає дедалі більше, оскільки кількість дзвінків про пожежу взимку перевищує кількість ніж в будь-яку іншу пору року.

 

Основні причини займання:

  1. Недотримання правил пожежної безпеки камінних та пічних конструкцій; різні тріщини та зношений метал також сприяють початку займання; закритий димохід сприяє попаданню іскор на поверхні та матеріали, які швидко спалахують.

  2. Неправильне встановлення електро- та нагрівального обладнання; накриття приладів різними тканинами, які провокують появу відкритого вогню у приміщеннях.

  3. Неправильне встановлення газових балонів у побуті та використання газу не за призначенням та для обігріву приміщень; не забувайте провітрювати кімнату з газовим балоном, перевіряйте вентилі перед та після використання, не допускайте дітей та осіб, які не контролюють свої дії до газу.

  4. Несправність електропроводки; не перевантажуйте мережу; змінюйте проводку, якщо це потрібно.

  5. Використання неякісних чи несправних подовжувачів.

 

Профілактика пожеж

Перед настанням холодів потрібно перевірити опалювальні прилади та конструкції: чистити димарі від порошкоподібного відкладення — сажі, яка самозаймається і стає вогнищем; оглядати вилки та проводи всіх електрообігрівачів та побутової техніки, вони часто стають непридатними; не залишайте дітей одних із включеними приладами та палаючим паливом у печі; Подбайте про поверхню підлоги навколо опалення, потрібно покрити його негорючим матеріалом і поставити прилад на негорючі підставки.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь