A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

ПЛАТФОРМА «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»: ШЛЯХ ДО ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ В УМОВАХ ВІЙНИ

Дата: 27.03.2024 09:37
Кількість переглядів: 46

ПЛАТФОРМА «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»: ШЛЯХ ДО ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ В УМОВАХ ВІЙНИ

Наприкінці січня набрав чинності указ президента, яким започатковано Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні». Створення такого майданчика для знаходження спільних рішень в умовах, коли проблема економічної стійкості для України має вирішуватися із застосуванням передусім внутрішніх резервів, є актуальним. Тож саме функціонування платформи може розкрити внутрішні резерви економіки України працювати в межах ризиків, спричинених тривалою війною, на засадах постійної комунікації, взаємодії та координації державних органів, вітчизняного бізнесу, включаючи представників релокованих підприємств, іноземних інвесторів, а також громадських об’єднань підприємців та експертів.

Виходячи з доволі стислих термінів, питання з формування бачення сутності платформи, цілей і ключових завдань, вирішення яких покладається на неї, та механізмів функціонування потребують пришвидшеного опрацювання та спільної роботи з концептуалізації ідеї діяльності такого майданчика. А можливість дискусійного обговорення цілісного бачення платформи серед експертів забезпечило б долучення всіх стейкхолдерів бізнес-процесів в Україні вже на стадії процесу її формування та сутнісного наповнення. Такий підхід сприяв би зростанню відповідності очікувань бізнесу від діяльності такої платформи на практиці.

Платформа “Зроблено в Україні” має дати додатково 4 млрд грн

Реалізація ідеї платформи має передбачити створення як цифрового, так і фізичного просторів, покликаних спростити та структурувати взаємодію стейкхолдерів для вирішення проблемних питань. Мова про таке:

  • розроблення спеціалізованих сервісів із надання типових рішень;
  • використання загальнодоступних для учасників платформи баз даних чи інших ресурсів.

На цій основі можна буде пришвидшити синхронне вирішення вкрай різнопланових і різнорівневих завдань для опрацювання шляхів і механізмів захисту інтересів національного виробника в умовах воєнних ризиків. Разом з тим у складних умовах війни зростає також роль консалтингового супроводу ведення бізнесу, зокрема для релокованих підприємств, які відновлюють свою діяльність в умовах нових для себе локацій. Тому системне вирішення проблемних питань на основі стандартизованих платформних рішень має поєднуватися із застосуванням індивідуальних підходів.

Тож Всеукраїнська економічна платформа «Зроблено в Україні» повинна стати постійно діючим консультативно-дорадчим органом, покликаним забезпечити об'єднання зусиль влади та бізнесу, взаємодію всіх зацікавлених сторін, аби сприяти подоланню викликів вітчизняному бізнесу, спричинених збройною агресією РФ. Це має відбуватися за рахунок налагодження бізнес-зв’язків, розірваних через повномасштабне вторгнення РФ, і переформатування регіональних чинників організації промислового виробництва, стимулювання локалізації виробництва, сприяння просуванню продукції вітчизняних товаровиробників на світових товарних ринках.

Платформа «Зроблено в Україні»: шлях до економічної стійкості в умовах війни

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь