A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоборисівська громада
Одеська область, Роздільнянський район

COVID-19 - Інформація

ВАКЦИНАЦІЯ НА ОДЕЩИНІ ВІД КОРОНАВІРУСУ ТРИВАЄ

Пандемія Covid-19 наочно продемонструвала, якою може бути реальність без вакцин, і підкреслила життєво важливу роль імунобіологічних препаратів. За даними експертів Covid-19 заразив понад 185 мільйонів людей та спричинив 4 мільйони смертей у всьому світі, а Всесвітня організація охорони здоров’я класифікувала його як пандемію.

10:25 06.08.2021

В УКРАЇНІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ЩЕПЛЕННЯ ВІД COVID-19 АМЕРИКАНСЬКОЮ ВАКЦИНОЮ MODERNA, 2 МЛН ДОЗ ЯКОЇ МИ ОТРИМАЛИ ВІД УРЯДУ США В МЕЖАХ ГЛОБАЛЬНОЇ ІНІЦІАТИВИ COVAX

Moderna – це мРНК-вакцина, яка діє за тим самим принципом, що й вакцина Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Вона також містить молекули мРНК, яка є своєрідною інструкцією до створення шипоподібного білка коронавірусу. Потрапляючи в клітини людини, вона вчить їх робити копії цього білка. Імунна система розпізнає, що білок не належить людині та виробляє антитіла до нього. Так організм вчиться, як захиститися в разі зустрічі зі справжнім вірусом. Вакцина Moderna схвалена до екстреного застосування Всесвітньою організацією з охорони здоров’я, Європейським агентством з лікарських засобів, Федеральною агенцією з  контролю та профілактики захворювань США, також використовується в Канаді, Ізраілі, Японії та інших країнах.

10:11 02.08.2021

Інформаційне повідомлення щодо COVID-19, яке спеціаліст охорони здоров’я може надати пацієнтам, що вживають тютюнові вироби

Курці мають більше шансів заразитися COVID-19, оскільки частіше торкаються обличчя, беруть до рота сигарети і т.п. Куріння ослаблює легені та зменшує здатність організму протистояти вірусу, може збільшувати ризики ускладнень при захворюванні на COVID-19 та знижувати ефективність лікування, зокрема, інтенсивної терапії. Куріння, у тому числі і пасивне, – один із основних факторів ризику неінфекційних захворювань (хвороб серцево-судинної системи, органів дихання, онкологічних захворювань та діабету). Смертність від COVID-19 серед осіб, що мають одне або декілька із цих захворювань суттєво вища, порівняно із людьми без цих хвороб. Куріння електронних сигарет та систем для нагрівання тютюну (iQOS, Glo) також уражає легені та ослаблює імунітет, а відтак, збільшує шанси заразитися вірусом та зменшує шанси на легкий перебіг хвороби та швидке одужання. Куріння кальяну у компанії людей суттєво збільшує ризики отримати COVID-19, адже саме через кальян передається багато інфекційних та вірусних захворювань. Відмова від куріння – один із способів захисту від COVID-19.                             

14:33 15.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь