Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Новини Новоборисівської сільської ради

Дата: від до Скинути

Профілактика обморожень

Профілактика обморожень

Причинами обморожень та переохолоджень організму  можуть бути: низька температура повітря (нижче  10-15 градусів), сильний вітер, тісне сире взуття, вимушене тривале нерухоме положення, тіла тривале перебування на морозі в стані алкогольного сп’яніння. 

09:46 11.01.2022

Послуги для військовозобов’язаних та призовників на Гіді

Послуги для військовозобов’язаних та призовників на Гіді

Як стати на облік у військкоматі? Чи можна пройти альтернативну (невійськову) службу? Де дізнатися більше інформації про умови та строк надання цих послуг? Усі прості відповіді на складні запитання на Гіді з державних послуг! Для вашої зручності підготували добірку держпослуг для військовозобов’язаних та призовників, які українці найчастіше шукають.

14:50 04.01.2022

Коли на вулиці ожеледиця

Коли на вулиці ожеледиця

У результаті зміни температур взимку на дорогах утворюється ожеледь, яка часто стає причиною падінь і травм. Дотримуйтеся простих правил, які допоможуть уникнути падінь: - намагайтеся менше виходити з дому, коли на вулиці ожеледь; - вибирайте безпечніший шлях: ходіть там, де є освітлення, менше льоду, доріжки посипані піском; - необхідно взяти на замітку ті місця, де люди найчастіше падають – це тротуар біля проїжджої частини або зупинки, небезпеку становлять і вкриті льодом кришки каналізаційних люків; - піднімаючись сходами, слід триматися за поручні; - зимове взуття має бути зручним, зі стійкою не слизькою підошвою; можна використовувати спеціальні шиповані насадки – льодоходи або наклеїти лейкопластир на підошву; від високих підборів краще відмовитися; - пересуваючись, не слід високо піднімати ноги; йти слід маленькими ковзаючими кроками, стаючи на всю підошву, намагаючись обходити місця з похилою поверхнею; - під час ходьби не тримайте руки в кишенях; - якщо після падіння у вас з'явився головний біль, нудота, запаморочення, біль у суглобах, виникли набряки – терміново зверніться по медичну допомогу.      Як правильно падати. Найбезпечніше в ожеледь падати на бік, щоб не пошкодити хребет, руки і гомілки. Але це правило не підходить людям похилого віку. Саме так вони отримують перелом шийки стегна – вкрай небезпечну травму.      Пам’ятайте, що в ожеледь дуже важлива підтримка оточуючих. Повірте, якщо ми будемо допомагати один одному, травм буде менше!     Особливо обережними слід бути на проїжджій частині дороги. Переходьте її повільно, щоб не посковзнутися і не впасти. Не забувайте, що в такій ситуації водієві важко загальмувати різко, гальмівний шлях автомобіля в ожеледь значно збільшується! Не втрачайте пильності і проходячи біля будинків, на покрівлях яких після відлиги утворюються бурульки. У жодному разі не заходьте за спеціальні огорожі поблизу будинків або дерев.

14:24 30.12.2021

Презентація чат-боту з протидії торгівлі людьми «Залишайся в безпеці»

Презентація чат-боту з протидії торгівлі людьми «Залишайся в безпеці»

Презентація чат-боту з протидії торгівлі людьми «Залишайся в безпеці» Відбулась презентація чат-боту з протидії торгівлі людьми «Залишайся в безпеці», який розроблений у рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» завдяки співпраці Львівського державного університету внутрішніх справ та Координатора проектів ОБСЄ в Україні за сприяння Міністерства соціальної політики та Національна поліція України.

08:21 29.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь