Новоборисівська сільська рада
Одеська область, Роздільнянський район

Новини Новоборисівської сільської ради

Дата: від до Скинути

Спільне та відмінне між грипом та COVID-19

Спільне та відмінне між грипом та COVID-19

Грип та COVID-19 – респіраторні захворювання, які викликаються різними вірусами. Причиною першого є віруси грипу, другого – коронавірус, вперше виявлений у 2019 році.

10:56 15.11.2021

«Високий рівень деталізації»: вчені створили 3D-моделі білків коронавірусу

«Високий рівень деталізації»: вчені створили 3D-моделі білків коронавірусу

Австралійські вчені створили більше двох тисяч тривимірних моделей, які так чи інакше пов’язані з 27 білками коронавірусу, і розмістили їх на сайті Aquaria-COVID. Завдяки 3D-моделям дослідники з’ясували, що деякі білки допомагають вірусу обходити імунну систему людини і розмножуватися. За словами фахівців, це допоможе в подальшому вивченні коронавірусу і його штамів.

10:02 15.11.2021

НА ОДЕЩИНІ, В РАМКАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА», ЗАПУСТИЛИ У РОБОТУ ДІЛЬНИЦЮ ЧОРНОМОРСЬКА – БЕРЕГОВА. ЦЕ 6,8 КМ НОВОЇ КОЛІЇ ДО НАЙБІЛЬШИХ ПОРТІВ КРАЇНИ. 09.11.2021

НА ОДЕЩИНІ, В РАМКАХ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА», ЗАПУСТИЛИ У РОБОТУ ДІЛЬНИЦЮ ЧОРНОМОРСЬКА – БЕРЕГОВА. ЦЕ 6,8 КМ НОВОЇ КОЛІЇ ДО НАЙБІЛЬШИХ ПОРТІВ КРАЇНИ. 09.11.2021

Пресс служба «Майже 6 років велися дискусії щодо потреб розширення перегону. Це необхідно українським промисловцям, аграріям, портовикам, а значить – усій країні, бо це експортна виручка та сотні тисяч робочих місць. Завдяки «Великому будівництву» на УЗ нам вдалося завершити 6-річну дискусію за 60 днів. За цей короткий час залізничники уклали та електрифікували другу колію. Вже понад 10 років на УЗ подібні проєкти не втілювалися» – сказав Міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Пропускна спроможність дільниці Чорноморська — Берегова складала 48 пар поїздів на добу, а після оновлення – вже 60 пар. Після реалізації наступного етапу проєкту, а саме добудови другої головної колії на дільниці «пост 30 км» — станція Берегова / станція Хімічна, пропускна спроможність маршруту складе вже 150 пар поїздів на добу. «Це лише один із десятка проєктів «Великого будівництва», які покращать якість та швидкість залізничних перевезень, а також роботу портів. Кожен з них має показувати і бізнесу, і громадянам, що держава справляється зі своїми функціями та виконує обіцянки. Для мене цей проєкт є особливо важливим на фоні другої хвилі підняття тарифів на вантажні перевезення Укрзалізниці. Отримані додаткові кошти не «проїдаються» — вони спрямуються на оновлення інфраструктури. Якби УЗ не змінила свої підходи, був ризик повної зупинки руху» – додав Міністр інфраструктури Олександр Кубраков. «Завдяки програмі Президента «Велике Будівництво» у нас є можливість розвивати залізничний транспорт і його інфраструктуру в регіоні! Ми розуміємо, що це сприятиме і економічному зростанню, і підвищенню кількості перевезень, і розвитку агломерацій, і поліпшенню логістичних ланцюжків. Це і аспекти національної безпеки, коли нові дороги або швидкісні маршрути залучають в економіку регіону дохід від вантажоперевезень. Чим швидше переміщення в країні, тим активніше економічна інтеграція регіонів» – сказав голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

09:46 10.11.2021

Довідник безбар'єрності

Довідник безбар'єрності

Чи задумувалися ви, з якими труднощами стикаються батьки маленьких дітей? Наскільки складно підтягнути дитячий візочок сходами одній людині без сторонньої допомоги, зайти з ним до магазину, де немає пологого входу чи пандуса, або у транспорт без спеціального пониження? Про цю проблему ми не замислюємось, поки самі не стаємо батьками чи поки в нашому близькому оточенні не з’являються діти. Усі ці сходинки, бордюри та високі пороги — це все бар’єри, які не дозволяють батькам чи опікунам вільно пересуватися з маленькими дітьми. Це також перепони, що ускладнюють пересування людям з інвалідністю, для яких більшість українських міст і сіл є архітектурно недоступними, а також людям старшого віку й іншим представникам маломобільних груп населення.

14:48 09.11.2021

Електронний кабінет особи з інвалідністю для забезпечення технічними засобами реабілітації

Електронний кабінет особи з інвалідністю для забезпечення технічними засобами реабілітації

Міністерством соціальної політики України розроблено ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ ОСОБИ З ІНВАЛІДНІСТЮ (далі – електронний кабінет) як один з інструментів для подання документів особами з інвалідністю, законними представниками дітей з інвалідністю та іншими окремими категоріями населення, зокрема заяв про взяття на облік для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

11:25 09.11.2021

Як отримати житло або грошову компенсацію від держави? Послуги на Гіді

Як отримати житло або грошову компенсацію від держави? Послуги на Гіді

Гід з державних послуг підкаже, як отримати житло або грошову компенсацію від держави для різних категорій громадян: дітям-сиротам, внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції або шахтарям.  Ми зібрали добірку послуг, яка може знадобитись при отриманні житла або грошової компенсації від держави: 

11:24 09.11.2021

Послуги для опікунів та піклувальників на Гіді

Послуги для опікунів та піклувальників на Гіді

Плануєте взяти під опіку або піклування дитину чи недієздатну особу? Гід з державних послуг підкаже, як це зробити. Підготували для вас добірку послуг для опікунів та піклувальників на Гіді.  Призначення опікуном або піклувальником повнолітньої недієздатної особи або особи, цивільна дієздатність якої обмежена

11:18 09.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь